Melodifestivalen - Inför delfinal 3

Förra delfinalen såg jag i efterhand så det blev inga betyg.. men hade det blivit det hade jag åtminstone gett en fyra till David som ägde allt motstånd! Helt OK delfinal och ingen mellanmjölk enligt mig som jag tycker många skribenter verkar tycka. Däremot denna delfinal. Det är mellanmjölk.

Youngblood - "Youngblood"
Skulle tydligen vara något superboyband ihopsatt till Melodifestivalen. Det är.. inte märkvärdigt alls faktiskt. Tankarna går stundtals till Eric Saades "Manboy" men i en svagare version. De måste vara väldigt snygga på scen för att detta ska lyfta.


Maria BenHajji - "I mina drömmar"
Vackert och ömt. En disneykärleksballad. Där hade den varit klockren. Eller möjligen Melodifestivalen på 90-talet. Men särskilt 2012 är det inte. Men det är den klart bästa webjokern so far så...


Mattias Andréasson - Förlåt mig
OJ! Är det så här Mattias vill låta utan sitt E.M.D?! Vilken jävla skillnad! Så otroligt fräscht och 2010-tal! Detta är 100% vad svensk musik går ut på idag med Oskar Linnros o co. Riktigt fräsch svensk soulpop. Melodifestival? Jag ställer mig tvekande. Men. Jag tänker vara uppkäftig för detta är bättre än mycket av mellanmjölken i denna delfinal.


Love Generation - Just a Little Bit
Sämre än förra året. Förra året gick det ju inte klockrent precis. Hade stora förhoppningar men nej. En midtempo poplåt duger inte hur snygga de än må vara på scenen.


Carolina Wallin Pérez - Sanningen
En brud som jag älskar när hon tolkar Kent-låtar. Detta går i samma stuk. Jag tror dock det är för skört för Melodifestivalen. Det är inte rätt forum.


Andreas Johnson - Lovelight
Innan jag hörde låten läste jag att den skulle påminna om Suedes "Beautiful Ones" och.. OH JA! Det gör den. Väldigt trallvänlig och glad låt! Inte veteranens bästa Mellolåt tror jag men brukar ju gå bra ändå och jag minns inte exakt vad jag tyckte om de andra vid första lyssningen så.. bra är det då!


Molly Sandén - Why Am I Crying
Detta ska tydligen vara bra. Jag vet inte. Känner mig inte berörd. Tror man ska vara det vid ballader?


Björn Ranelid feat. Sara Li - Mirakel
Jag vet inte vad detta är över huvud taget. Är något jävla poesi-trams. Jag avskyr det. Tydligen är den relativt lågoddsare att gå vidare. Jag fattar ingenting. Hatar folk denna tävling så mycket att de måste skicka vidare detta? Vem fan har valt ut bidraget? När försvann kravet på melodi som genomsyrar hela låten?


Till Final:
Mattias Andréasson
Andreas Johnson

Till Andra Chansen:
Youngblood
Molly Sandén

Övriga:
5. Love Generation
6. Björn Ranelid feat. Sara Li
7. Maria BenHajji
8. Carolina Wallin Pérez

Dock svårt att avgöra i all denna mellanmjölk.. och att mina två favoriter faktiskt ska gå vidare är kanske inte helt trovärdigt.. vem vet.. haha!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0