Idol - Utmaning "Mitt Genombrott"

Idiotisk utmaning som sagt och jag fattade aldrig del två där de skulle sjunga artisters debutlåtar de själv hade velat ha med på sin debutskiva? Och så snackar de om genrer och väljer låtar som ligger långt utanför? Vissa. Tänkte mest på Amanda F och Molly nu. Amanda F vill ha country, indierock och.. vad mer? Soul? Tja.. inte mycket av det i The Rolling Stones? Och Molly snackar om jazz och soul och gör en mäktig powerballad? Hmm..

Och för övrigt.. vart hade de hittat dansarna? De var inte övertygande precis...! :P

Robin:
Bohemian Rapsody – Queen
Bra tolkning! Han gjorde riktigt bra ifrån sig men det sista lyftet kom dock aldrig. Men skyhög svårighetsgrad. Friskt vågat, mycket vunnet!


Pride – U2
Även dennna bra levererad av Robin!


Stör mig ofantligt mycket på att juryn bestämt sig för att få honom ut ur tävlingen till varje pris. Fick väldigt mycket kritik som han inte var värd. Och va fan ville Bard ikväll?! Att han ska sminka sig i regnbågens alla färger och komma på styltor? Fattar inte...

Amanda F:
Piece Of My Heart – Janis Joplin
Hmm.. juryn klagar väldigt mycket på Moas svengelska men inte på det faktum att Amanda inte kan uttala ord överhuvudtaget? Hon mumlar fram något emellanåt. Nej. Detta gick inte hem hos mig och jag tror faktiskt inte ute i stugorna heller i och med att hon stod still.


(I Can’t Get No) Satisfaction – The Rolling Stones
Bättre. Men inte klockrent. Kändes väldigt konstlat. Stort plus till stylingen som var fenomenalt snygg!


Ska hon gå headerns öde till mötes och åka hem ikväll? Nja.. väldigt osannolikt.

Molly:

Mama Knows Best – Jessie J
Vad var vitsen med denna överhuvudtaget? Väldigt knepigt låtval från första början och berör inte. Men godkänt.


Listen – Beyoncé
Kanske har vaxpropp.. men jag tyckte detta lät illa. Faktiskt. Riktigt illa. Inte lika illa som för någon vecka sedan men det var inte bra. Och berörde verkligen inte. Snarare kyligt runt ryggraden. Inga sköna vibbar. Jag gråter oftast när jag hör denna. Är en av världens mest känslofyllda låtar i min lilla musikvärd. Molly har inte det som krävs. Hennes ungdom hörs i rösten i denna och det krävs en fullutvecklad kvinnoröst för denna låt.


Hon fattade inte temat alls och jag tappar mer och mer tycke för henne. Hon behöver några år på sig att utvecklas utanför rampljuset.

Amanda P:
Since U Been Gone – Kelly Clarkson
Plågsamt dåligt överlag. Funkade verkligen inte. Totalfel låtval.


No One – Alicia Keyes
Nu så! Så mycket bättre! Detta berörde på det sätt jag hade önskat Mollys "Listen" gjort. Detta var en Amanda P-låt. Riktigt jävla bra! Men ingen fullpoängare!


Plattfall i första låten och klart godkänt i andra! Hon kan dock ligga risigt till.. för det första framträdandet var inte bra och hennes röstningsbenägna fans verkar vara färre än övrigas.

Moa:
Go Your Own Way – Fleetwood Mac
Inte bra. Hon funkar inte överhuvudtaget i uptempo faktiskt.
 

Fields Of Gold – Sting
Visst. Det är vackert. Men det är fem kvar i Idol nu! Det går fanimej inte att gå ut och göra trubadurkväll av det hela då. Inte i Idol.


Tycker inte hon har i Idol att göra. Hon ska skriva låtar och möjligen framföra dem.. men på en INTIM scen. Ingen jävla arena. Hennes röst är för lågmäld för det och hennes utryck likaså.

Formkurva från bäst till sämst:
ROBIN - Amanda P - Amanda F - Moa - Molly

Eftersom jag skriver detta före utröstningen ska jag väl försöka gissa vem som åker ur.. och jag tror det stå mellan Amandorna faktiskt. Tror Persson ryker.. x antal gången gillt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0