2011 - Musikåret

Tänkte ge mig på att göra någon sorts krönika angående 2011 och blicka framåt.

Jag har gjort min egna Spotifylista och sammanställt året. Från början diskade jag Adeles megahit Rolling in the Deep. Men. Jag ångrade mig. Den må tillhöra 2010 på sätt och vis men den släpptes inte i Europa förrän 2011 i januari som jag förstår saken så. Den är välkommen att tillhöra 2011 ;)

Trender?
1. Club. Väldigt mycket club-musik detta år. David Guetta i täten såklart. Varit inblandad i det mesta? Men ensam är han inte! LMFAO. Avicii. Swedish House Maffia m.fl.
2. Ny boyband-generation. Boybands har inte varit alltför vanligt under några år faktiskt. Men detta år har jag sett tendenser där nya potentiella pojkband funnit mark. One Direction, Hot Chelle Rae och The Wanted. Bland annat. En nya era är i startgropen?
3. Minskad hiphop och rock. Två genrer som stått i centrum de senaste åren. Det kanske är slut på det? De finns där men de har inte lika stor andel av musiken vad jag känt av.

Utan inbördes ordning, här är ett hopkok av några av 2011 års låtar. Främst med fokus på Sverige, USA och UK. Och en låt per artist.. med undantag för Adele som fick två eftersom hon dominerade totalt i toppen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2012 då? Vad tror jag? Tja. Omöjligt att förutspå. Men en magkänsla säger att indien kommer växa igen. Indiepop och indierock. Det känns i tiden på något vis. Och personligen ser jag fram emot nytt från No Doubt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0