Tropic Thunder

Nu tänkte jag introducera en ny kategori. Denna blogg är ju under uppbyggnad så!
Film - DVD. Filmtips helt enkelt med några år på nacken!

-------------

Världens dyraste krigsfilm är under inspelning. I huvudrollerna finner vi några av filmvärldens största divor som har svårt att samarbeta. Under en maffig krigsscen med explosioner i mängder går något fel och en av skådespelarna, Tugg Speedman (Ben Stiller) anser att manus ska skrivas om. Under tiden får pyroteknikern klartecken (eller är det missförstånd där med) att börja spränga scenplatsen från de flesta håll. Utan att någon filmar. Eller är beredd. Fiasko med andra ord.

Efter diverse krismöten tar regisören Damien (Steve Coogan) ut skådespelargänget i den viatnemetiska djungeln. De är "fullt utrustade" med sina atrapper och får en karta. De ska själva ta sig till helikoptern för att få den rätta känslan inför kommande tagningar. Bevakade blir de av dolda kameror. Damien ska gå före och... trampar på en landmina. Där börjar saker och ting att spåra ur och i närheten finns en knarkliga som inte vill få besök.

Detta är en komedi. Av högsta klass. Att trampa på en landmina kanske inte låter så roligt, men det är det i denna film. Haha! Och karaktärerna är helt sanslösa. Vi har dels Ben Stillers karaktär Tugg Speedman som upprepade gånger fått spela en stor hollywoodactionhjälte. Och så ska han försöka spela en utvecklingsstörd pojke i hopp om att vinna en Oscar och det blir ett uselt resutlat. I filmen får han lära sig av sin medspelare Kirk Lazarus (Robert Downey Jr) att alla skådespelare vet att man inte ska spela helt störd. Jämför med Forrest Gump vs I Am Sam. Haha. Ena gången Oscar. Andra inte. Den senare helt störd. Den första charmig. Man ska aldrig spela helt störd!

I denna spelar alla störda. Roberts karaktär Kirk spelar i sin tur en karaktär i filmen och denne är svart. En vit spelar alltså en svart. Och han går all in i detta och spär på med väldigt många fördomar. Haha! Roligare blir det när det är en äkta mörkhyad med i filmen som stör sig på honom genom hela filmen. Denna är dessutom bög. Eller? Han heter Alpa Chino (spelad av Brandon T. Jackson) vilket är kul i sig. På toppen av detta har vi Jack Black som jag älskar att skratta åt. Hans karaktär Jeff Portnoy är knarkmissbrukare och att närma sig en knarkodling i det läget? Ja.. och så har vi Tom Cruise i en av sina mest klockrena roller. Vem han spelar? Fattade jag inte förrän efter jag sett filmen första gången. Han är sig inte lik!

Har ni inte sett denna film måste ni göra det! Den inleds med X antal fejktrailers som driver med hela Hollywood-industrin. Det finns även en stor dos specialeffekter och action i denna, vilket då varvas med massa humor. Ben Stiller står själv för regin och den mannen kan sin humor. Zoolander som han också står bakom har samma typ av dumhumor. Där är alla korkade mer eller mindre. Det är alla här också. Kräv pengarna tillbaka om ni inte får skratta. Och då ber jag ödmjukast om ursäkt för denna hyllning!

En av mina favoritscener (gissa vilken från texten ovan!).. inte den bästa bilden dock men ni ser och hör:Betyg: 4 av 5 (snudd på toppbetyget!)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0