Remember Me

Historien tar sin början på en tunnelbanestation någonstans i New York 1991 där en elvaårig flicka blir vittne till att hennes mor först blir rånad. Och sedan mördad.

Resterande del av filmen befinner vi oss 10 år fram i tiden. Tyler Hawkins (Robert Pattinson) har inga direkta rutiner i sin vardag utan gör vad som faller honom in. Han har inte direkt någon sprudlande livslust och anledningen visar sig snart. Hans bror Michael finns inte längre i livet och den kvarvarande familjen som splittrats i skiljsmässa samlas kring hans grav för att minnas. Tylers pappa (Pierce Brosnan) är väldigt okänslig och visar ingen respekt för honom eller han lillasyster (Ruby Jerins) som bara är ett barn och vill att hennes pappa ska bry sig om henne. Vilket gör Tyler irriterad. Den har bryr sig mest om är nämligen lillasystern.

Det märks snabbt att Tylers saknad av brodern är påtaglig och han "kommunicerar" därför med honom via en bok han skriver i. Även Tylers rumskamrat Aidan (Tate Ellington) känner av Tylers depression och försöker få honom på andra tankar (=sprit, fest, tjejer, sex). Kvällen avslutas dock katastrofalt då Tyler lägger sig i ett bråk och ser till så de båda blir arresterade och tjejerna försvinner iväg.

Under arresteringen är en polis väldigt otrevlig, och Aidan ser en möjlighet till hämnd när han ser polisen lämna av sin dotter, som är i samma ålder, på universitetet. Planen är att Tyler ska presentera sig och få henne intresserad för att sedan krossa hennes hjärta. And guess what? De blir kära. Med komplikationer när sanningen kommer fram.

Jag anser att Remember Me börjar bra, blir trög och avslutas starkt. Mitt intresse svajade rejält i mitten av filmen när den gick på tomgång.. men slutet gör det hela värt så om ni ska se filmen ha det i åtanken. Tänker inte avslöja ett skvatt om slutet mer än att det absolut inte var vad jag hade förväntat mig. Och jag älskar oväntade slut!

Kärleksparet Tyler och Ally (Emilie de Ravin) känns trovärdigt. Loststjärnan de Ravin spelar bra mot Twilightmegastjärnan Pattinson. Här har han för övrigt större utrymme att visa sin talang än i Twilight-filmerna, där han mest fungerar som en snygg vampyr. Både Tyler och Ally har ett trasligt bagage och det släpps fram mer och mer under filmen. Filmens svaghet är att det känns som man sett det hela förut. Det är bara slutet som är annorlunda och smart. Och jag tror dessvärre inte jag kan skriva så mycket mer om filmen utan att komma in på slutet. Innan slutet är filmen en stabil tvåa i betyg.. men i och med slutet så stiger den till en trea och sätter ett avtryck hos tittaren. I alla fall hos mig.

Betyg: 3 av 5.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0