TV-serier

Listade för några inlägg sedan möjliga TV-serier att börja följa. Nu har jag börjat med tre nya.. bara en var på listan!

1. "The Secret Circle". Den typ av serie jag blir totalfast i direkt! Highschool-drama med övernaturliga krafter. Denna gång handlar det om häxor. Hade inte tänkt följa denna men det blev så. Nyfikenheten tog över ;)
L.J. Smith står för böckerna bakom serien. Samma författare som till "The Vampire Diaries". I och för sig gillar jag inte de böckerna, men serien. Så kanske är samma fall detta. Har inte läst böckerna så.

2. "Terra Nova". Dystopi leder till utopi. X antal år från nu har mänskligheten förpestat jorden till dess undergång. Men så har någon hittad en tidslucka till dinousariernas tid, på en annan tidslinje (så man slipper alla butterfly-effects). Steven Spielberg har en fot inne på denna också. Inte stor dock tror jag? Men ändå ett namn man skyltar med.. såklart.. snygga miljöer och jag tror denna kan utvecklas till något fantastiskt!

3. "Falling Skies". Den var faktiskt med på min lista! Och av dessa tre den minst intressanta.. men fortfarande av intresse! Aliens kommer. Jordens undergång. Mänskligheten förintas. Känns som man sett det hela förut.. så av dessa tre är det denna jag inte bestämt mig för om jag vill följa eller inte. De andra två är givna!

Känner fortfarande för en riktig skräckserie.. tips?


Idol - 8 ska bli 12 ska bli 11?

Vi har valt 8 st... 4 tjejer, 4 killar.
Juryn ska välja 4 stycken.. kön kvittar?
Vi ska rösta vidare 11 st av dessa 12.

Jag tycker kvalomgången i Idol har varit den svagaste någonsin. Det kvittar att juryn försöker med "Bästa omgången någonsin!".. den har vi hört i.. hur många säsonger är det nu?... Åtta? Bara att erkänna.. Säsong 2 var BÄST... Hallå?! Det kan inte bli bättre och bättre hela tiden..

Säsong 1 = Daniel, Darin, Lorén.
Säsong 2 = Agnes, Sebastian, Sibel, Måns, Ola.
Säsong 3 = Erik, Danny (Nej, räknar inte ens in vinnaren Markus).
Säsong 4 = Amanda, Daniel (The Moniker), Mattias (E.M.D), Christoffer (Nej, räknar inte in vinnaren Marie).
Säsong 5 = Kevin, Anna.
Säsong 6 = Tove. (Nej, räknar inte in vinnaren Erik).
Säsong 7 = INGEN. Ingen har ju gjort någonting vettigt!!!

Det tunnas alltså ut. Säsong 2 är stjärnsäsongen. That´s it. Menmen.. nu har vi alltså "den bästa omgången" framför oss.. med ett kval i bagaget som so far varit ett stort jävla magplask för många inblandade. De kollar inte i kameror. De kan ingen intervjuteknik whatsoever. De kan inte ens hålla takten! De är som yra höns.. vet inte vad de ska göra! Bitter? Ja. Troligen. Gruppmomentet i slutaudition var mest plågsamt av allt. Men det fortsätter nu i kvalet. Vissa är hur som haver bra. Men finalisterna denna omgång kommer bli väldigt.. hmm.. tunna. Unga.

Robin - Den enda som kunde sjunga i första kvalkvällen. Dock långt ifrån redo. Men har han har något..
Maikel - USEL. På att sjunga, på att få kontakt. Allt. UT!
Amanda - Linnea all over again. Visst hon är udda. Men hon är ju så blyg så jag vill kasta något på TV:n i hopp om att hon vaknar upp. Ingen artist. Och försöker härma Linnea från ifjol för mycket. Och hon tröttnade man ju på så..
Moa - Här finns något igen! Hennes utveckling kan bli intressant. Jag tror på henne.
André - Grym talang även här! Mer raggie till folket! Han har potential, charm, egen stil.
Olle - Bara håret är värt en finalplats. Man blir glad av honom. Men rösten måste han jobba på.
Molly - Ny Carola? Är det inte så de säger. Jaha. Kanske det. Jag önskar inte en till. Men visst kan bruden sjunga.
Linni - Unik röst. Tror dock det är en man tröttnar på i längden.

----

Så ska då.. juryn.. välja ut fyra wildcard. Jag hoppas de inte behöver välja 2 killar, 2 tjejer för det vore tråkigt.

Leonard - Absolut inte. Såvida de inte behöver en "snygging".. men det kan André få stå för. Snygging med röst.
Jafet - Tror han kan sjunga r'n'n men ICKE! Skulle iofs vara ett trevligt nytt inslag i Idol...
Hampus - Minns inte ens vem detta är. Kan inte vara ett gott tecken...
Frida - Gjorde bort sig med låtval. Skulle vilja se henne igen! Potential.
Amanda - Årets superstjärna! Gjorde totalbort sig med låtval.. hon har inte Paramore-Hayleys röst.
Denise - Ser ut som September. Snart är det Oktober.. så byebye (höhö!)
Tony - Har möjligen någonting. Men gav inget intryck i kvalet så byebye.
Mikael - Man kan inte låta bli att gilla denna grabb. Knäppt låtval. Hoppas han får en ny chans. Unik.
Emil - Den enda som sjöng på svenska så cred för det. Behöver vi en till i den genren dock?
Dounia - FÖR GAMMAL! Kom igen! Medelåldern är typ 17 år iår.. en 26-åring skulle förstöra det. Inte särskilt intressant heller.
Roshana - Här har vi en potential-rnb-sångare på sikt. Hon har något. Hoppas hon får en till chans! Kan dock veila (stavas?) bort allt om hon inte är försiktig.
Magdalena - Det är bra att kunna sjunga TILL musik.. så byebye.

Jag tror juryn garanterat kommer ge Amanda ett wildcard. Roshana är näst på tur. Sedan blir det klurigare. Men jag tror Mikael får en andra chans, för juryn har alltid gillat honom. Sedan är frågan om det måste vara en kille eller en tjej på sista platsen.... är det en tjej kör jag på Frida. Är det en kille så.. blir det.. Emil. That´s it.

Så hoppas jag att Maikel åker ut med huvudet före! That´s it! ;)


Endless Summer

Tänkte tipsa om ett för mig nyupptäckt australiensiskt (fick jag ihop gramatiken rätt där?) band vid namn The Jezabels. Indiepop tror jag man kan kalla stilen.. har dock svårt att avgöra genre emellanåt.

Hur som helst. "Endless Summer" är en väldigt passande titel på en låt en dag som denna! Otroligt vackert väder i den del av Sverige jag är. Solen strålar. Det känns som sommar. Och är i princip oktober. Endless Summer.. som sagt.. lövely!Spotify

Videon fattar jag dock inte.. gillar den inte..


PrisencolinensinainciusolFantastisk låt och charmig idé bakom. Det är en italienare som sjunger ord som liknar engelska. Finns många "troliga" översättningar.. men jag gillar denna. Totalkorkad! Låter är hur som helst riktigt bra! Och videon är snygg och cool som få!

Denna var med på P3s önskelåt i förra veckan och de kommenterade med att den skulle passa i en Tarantinofilm.. och ja.. den är verkligen Tarantino! Wunderbar :) Och titeln äger! Även om jag inte tänkt säga vad den heter.. tur att jag kan klippa och klistra här ;)


Lil Wayne feat. Bruno Mars - Mirror

Jag skulle väldigt gärna vilja ranka denna som en To Be Big... men denna har inte så väldigt god potential att bli en Sverige-hit... tyvärr! Hoppas jag har fel!

Normalt är jag inget stort Lil Wayne-fan.. men me hjälp av Bruno Mars underbara röst slår sig denna låt rakt in i mitt hjärta.
Agnes - Don't Go Breaking My Heart

Okej.. lyckades komma över denna låt precis efter att jag postat förra inlägget. Så det får bli en till To Be Big. Detta är en 99%-chans hit...

Även Idolvinnar-Agnes har lämnat popspåret allt mer för.. ja just det.. 10-talets genre club. Club, club, club.. till slut kommer folket tröttna.. eller? Men inte med denna låt.Spotify


John Dahlbäck feat. Erik Hassle - One Last Ride

Jag har en känsla att denna kommer bli en hit under hösten båda på radio, listor och clubar.
Är dock osäker på dess ålder.. känns som den kan vara några månader gammal?
Nåååväl.. jag chansar. Tycker det är dags med en ny To Be Big.. here it is!Usel version ja.. från radio antar jag.. välj hellre Spotify!


Remember Me

Historien tar sin början på en tunnelbanestation någonstans i New York 1991 där en elvaårig flicka blir vittne till att hennes mor först blir rånad. Och sedan mördad.

Resterande del av filmen befinner vi oss 10 år fram i tiden. Tyler Hawkins (Robert Pattinson) har inga direkta rutiner i sin vardag utan gör vad som faller honom in. Han har inte direkt någon sprudlande livslust och anledningen visar sig snart. Hans bror Michael finns inte längre i livet och den kvarvarande familjen som splittrats i skiljsmässa samlas kring hans grav för att minnas. Tylers pappa (Pierce Brosnan) är väldigt okänslig och visar ingen respekt för honom eller han lillasyster (Ruby Jerins) som bara är ett barn och vill att hennes pappa ska bry sig om henne. Vilket gör Tyler irriterad. Den har bryr sig mest om är nämligen lillasystern.

Det märks snabbt att Tylers saknad av brodern är påtaglig och han "kommunicerar" därför med honom via en bok han skriver i. Även Tylers rumskamrat Aidan (Tate Ellington) känner av Tylers depression och försöker få honom på andra tankar (=sprit, fest, tjejer, sex). Kvällen avslutas dock katastrofalt då Tyler lägger sig i ett bråk och ser till så de båda blir arresterade och tjejerna försvinner iväg.

Under arresteringen är en polis väldigt otrevlig, och Aidan ser en möjlighet till hämnd när han ser polisen lämna av sin dotter, som är i samma ålder, på universitetet. Planen är att Tyler ska presentera sig och få henne intresserad för att sedan krossa hennes hjärta. And guess what? De blir kära. Med komplikationer när sanningen kommer fram.

Jag anser att Remember Me börjar bra, blir trög och avslutas starkt. Mitt intresse svajade rejält i mitten av filmen när den gick på tomgång.. men slutet gör det hela värt så om ni ska se filmen ha det i åtanken. Tänker inte avslöja ett skvatt om slutet mer än att det absolut inte var vad jag hade förväntat mig. Och jag älskar oväntade slut!

Kärleksparet Tyler och Ally (Emilie de Ravin) känns trovärdigt. Loststjärnan de Ravin spelar bra mot Twilightmegastjärnan Pattinson. Här har han för övrigt större utrymme att visa sin talang än i Twilight-filmerna, där han mest fungerar som en snygg vampyr. Både Tyler och Ally har ett trasligt bagage och det släpps fram mer och mer under filmen. Filmens svaghet är att det känns som man sett det hela förut. Det är bara slutet som är annorlunda och smart. Och jag tror dessvärre inte jag kan skriva så mycket mer om filmen utan att komma in på slutet. Innan slutet är filmen en stabil tvåa i betyg.. men i och med slutet så stiger den till en trea och sätter ett avtryck hos tittaren. I alla fall hos mig.

Betyg: 3 av 5.
TV-serier

September. Höst. Betyder att TV-säsongen är igång. Och jag är mest intresserad av de amerikanska premiärerna eftersom svensk TV tyvärr är väldigt många månader/år efter.

HBO måste i alla fall vara den bästa kanalen för bra TV? Känns då som det! Med True Blood som främsta serie ;)
Visste för övrigt inte att V är nerlagd. INTE OK! Väntar ju på fortsättningen :(

Serier jag följer:
The Vampire Diaries - 15 september - maj 2012
It's Always Sunny in Philadelphia - 15 september - december 2011 (?)
How I Met Your Mother - 17 september - maj 2012 (?)
Family Guy - 25 september - maj 2012 (?)
Simpsons - 25 september - maj 2012 (?)
The Walking Dead - 16 oktober - februari 2012 (?)
True Blood - juni 2012 - september 2012

Serier jag följde, och som sedan bara försvann och som jag saknar:
V - NERLAGD sedan mars 2011
Heroes - NERLAGD sedan februari 2010
Lipstick Jungle - NERLAGD sedan februari 2009

Serier jag funderar att börja följa:
Boardwalk Empire - 2010 - pågående.
Bored to Death - 2009 - pågående.
Borgias - 2011 - pågående.
Carlos 2010. Miniserie.
Deadwood - 2004 - 2006. Avslutad.
Dexter - 2006 - pågående.
Falling Skies - 2011 - pågående.
Game of Thrones - 2011 - pågående.
Hell on Wheels - 6 november. Premiär.
Mildred Pierce - 2011. Miniserie.
Modern Family - 2009 - pågående.
Shameless - 2011 - pågående.
Strike Back - 2010 - pågående.
This is England '86 - 2010. Miniserie.
The Wire - 2002-2008. Avslutad.

Så... tips? Vilka är värda att spendera tid på?
Är även extremt sugen på en skräckserie.. så några tips?Skream feat. Example - Shot Yourself In The Foot Again

Jag tänker inte sätta denna i kategorin "To Be Big" eftersom jag inte tror den blir det. Tyvärr. Men jag har gärna fel. För jag älskade låten från de första tonerna jag hörde!

När jag nu spanat in videon kommer en rolig detalj.... de är i Brighton! Känner igen mig :)
Riktigt schysst låt iaf! Men tror inte den blir en hit i Sverige.. eller världen heller för den delen. Men större där än här ;) Och videon är gammal? Kanske. Men tog sig in på engelska singellistan nu i september så vetifan..

Och inte finns den på Spotify! Jätteirriterande faktiskt!
True Blood - Säsongsfinal ikväll/inatt

Min favoritserie närmar sig säsongsfinal! Den gångna säsongen har varit väldigt bra, men nu är det alltså bara ca 60 minuters underhållning kvar innan VINTERUPPEHÅLLET. Eftersom True Blood till skillnad mot i princip alla serier är en sommarserie som pågår juni-september.

Förhandstitten för säsongsfinalen gör längtan ännu större! Och usch vilken separationsångest jag i vanlig ordning kommer att ha imorgon kväll efter att ha sett avsnittet...!
Svinalängorna

Sveriges bidrag till nästa Oscarsgala. Och efter att ha sett filmen anser jag att det finns en chans till nominering.

Det är en väldigt mörk film. Man mår skit genom hela filmen och efteråt. Motsatsen till feel good-filmer. Helt enkelt en jävla mörk tragedi.

När filmen tar sin början möter vi Leena (Noomi Rapace) och hennes lyckliga familj mitt i ett luciafirande. Ett oväntat samtal förändrar allt. Leenas mamma är döende och hennes sambo och barn visste inte ens att Leena hade en mamma i livet. Hon vill inte veta av henne. Sambon Johan (Ola Rapace) ser dock till så att hela familjen ger sig ut på en bilfärd hela vägen från Stockholm till Skåne för att hälsa på på sjukhuset, trots att Leena ber om att inte behöva åka.

Nutid varvas med dåtid i filmen. Vi får se en vuxen Leena tänka tillbaka på sin barndom. En barndom full av våld, fylla och otrevligheter. Med föräldrar som är oförmögna att ta hand om henne och hennes lillebror. Leena försöker så gott hon kan att ta hand om sin lillebror och sina föräldrar. Det finns dock ljuspunkter. När de flyttar från en trång lägenhet till en större börjar föräldrarna att ta hand om sig själva, och slutar att dricka vilket gör att de blir en lycklig familj. För ett ögonblick. En gång en alkoholist alltid en alkoholist. Återfall. Och allt blir värre än förut. Leena fokuserar på sin simning och försöker även skydda sin lillebror mot föräldrarnas destruktiva beteende. Han är dock inte lika stark som Leena och tynar bort. Vägrar äta. Vägrar prata. Blir apartisk.

I nutiden vill Leenas mamma nå försoning inför den väntande döden. Leenas familj får se en helt annan sida av henne. Hennes skyddande mur faller samman bit för bit och hon brister gång på gång när hon tvingas tänka tillbaka på sin trasiga barndom. Kontrasten mellan hennes dåtida familj och nutida familj är gigantiska.

Svinalängorna är ett tungt drama som lämnade mig med ett tungt sinne efteråt. Men! Den är jävligt bra! Skådespelarna är fantastiska. Noomi Rapace är en av Sveriges främsta skådespelerskor. Tehilla Blad spelar än en gång Noomis yngre version, likt hon gjorde i trilogin Män som hatar kvinnor. Hon gör en lysande insats och har framtiden med sig. Även Leenas föräldrar spelade av Outi Mäenpää (Guldbaggevinnare för rollen) och Ville Virtanen är väldigt bra spelade. Pernilla August står för regin, och hon lär varva skådespeleri med regissering framöver för hon har talang för båda.

En klart sevärd svensk film.

Betyg: 4 av 5.
Olly Murs feat. Rizzle Kicks - Heart Skips a Beat

Har sugit på denna karamell en stund då jag inte vetat om jag ska göra den som ett musiktips eller en To Be Big.. nu känner jag för att gambla lite och väljer det sistnämnda.

Det är så otroligt mycket club med i bilden för stunden så denna kan sticka ut och slå sig in på de svenska listorna. På de brittiska öarna är detta en självklarhet.. men tror det kan nå oss också.

Olly Murs blev två i The X Factor.. han är alltså en "idol". Om Sverige får fram en sådan här iår är jag nöjd ;)
Iofs kanske inte den mest mäktiga rösten.. men iaf.. låten är riktigt bra. Den är radiosoft så att säga. Mina höfter vill gunga lite men inte vråldansa som till typ Guetta. Men jag tror musiken behöver en Heart Skips a Beat i clubhöstens stormiga dagar. Denna får en att tänka på en strand i en sommarnatt!
Tinker, Tailor, Soldier, Spy

Dags för ännu en kategoriintroduktion!
Denna gång Film - Kommande.

Tinker, Tailor, Soldier, Spy är på allas läppar i filmvärlden nu som jag förstår det hela.
Premiärvisades på Venedigs filmfestival för några dagar sedan. Vore väldigt trevligt om denna vinner årets guldlejon där! Och sedan går vidare mot Oscarsframgångar... speciellt bli nominerad för bästa regi! Låt mig bli patriotisk. Måste till en förklaring i detta. Det är en SVENSK regissör!!! Tomas Alfredson står för regin i denna stjärnladdade rulle! Hans stora genombrott på den internationella marknaden skulle jag vilja hävda var med vampyrdramat Låt den rätte komma in (2008). Och nu har han alltså regisserat Gary Oldman, John Hurt och inte minst fjolårets Oscarsvinnare för Bästa Manliga Huvudroll Colin Firth. Det doftar Oscars av denna film. Det doftar svenskinvolverade Oscars!25 december kan vi i Sverige få möjlighet att se denna på bio! Jag har en pågående uppbyggnad av skyhöga förväntningar och det medför alltid en risk i magplask då... men.. jag tror faktiskt inte det. Colin skulle aldrig tacka ja till en film i den position han befinner sig i för stunden om han inte trodde på projektet. Jag litar till hans omdöme! ;)

Intriger. Spionage. En dos romans (antar jag?). Svek. Lögner. Dubbelspel. Ge mig mer pronto!


Greyson Chance

Tänkte göra en specialare gällande To Be Big.
Tror nämligen denna tonåring kan ge Justin Bieber en match. Men i Sverige är hans chanser mindre.
Jag anser ju inte att Bieber är megastor i Sverige... debutskivan My World 2.0 har som jag förstår saken en högstaplacering i Sverige som 21:a... vilket jag inte anser som en knock out precis. Och hans hemska (enligt mig) låt Baby har en högstanotering på plats 25 på singellistan (digilistan.. whatever.. ENSKILD SÅNG LISTAN...)... alltså inte megastor i Sverige. MEN.. världsmegastor. Nu förstår ni min poäng.

Detta klipp blev en youtube-hype...Jag blev som många totalfrälst i denna talang! Han är 14 år nu och var ännu yngre när denna spelades in.
Nu har han släppt en skiva: Hold On 'til the Night. Den har en riktigt hög klass enligt mig. Första singeln kom förra hösten:Waiting Outside the Lines är en mysig sista-dansen-låt. Men debutsingel? Ballad?! Boring. Detta borde vara ett senare släpp.. menmen.. gjort är gjort.

I maj-juni kom så andra singeln och videon. Mer popigt men fortfarande sockersött.. som jag antar att det ska vara. Men det var denna låt jag hörde och fastnade för. Nu i augusti då.. men iaf.. jag tror han har framtiden med sig.Jag tror han kommer utmana Bieber. Jag tycker Greyson Chanse har en betydligt bättre röst och mer personlig stil.. killen är grym på piano! Men väldigt ung....


Tropic Thunder

Nu tänkte jag introducera en ny kategori. Denna blogg är ju under uppbyggnad så!
Film - DVD. Filmtips helt enkelt med några år på nacken!

-------------

Världens dyraste krigsfilm är under inspelning. I huvudrollerna finner vi några av filmvärldens största divor som har svårt att samarbeta. Under en maffig krigsscen med explosioner i mängder går något fel och en av skådespelarna, Tugg Speedman (Ben Stiller) anser att manus ska skrivas om. Under tiden får pyroteknikern klartecken (eller är det missförstånd där med) att börja spränga scenplatsen från de flesta håll. Utan att någon filmar. Eller är beredd. Fiasko med andra ord.

Efter diverse krismöten tar regisören Damien (Steve Coogan) ut skådespelargänget i den viatnemetiska djungeln. De är "fullt utrustade" med sina atrapper och får en karta. De ska själva ta sig till helikoptern för att få den rätta känslan inför kommande tagningar. Bevakade blir de av dolda kameror. Damien ska gå före och... trampar på en landmina. Där börjar saker och ting att spåra ur och i närheten finns en knarkliga som inte vill få besök.

Detta är en komedi. Av högsta klass. Att trampa på en landmina kanske inte låter så roligt, men det är det i denna film. Haha! Och karaktärerna är helt sanslösa. Vi har dels Ben Stillers karaktär Tugg Speedman som upprepade gånger fått spela en stor hollywoodactionhjälte. Och så ska han försöka spela en utvecklingsstörd pojke i hopp om att vinna en Oscar och det blir ett uselt resutlat. I filmen får han lära sig av sin medspelare Kirk Lazarus (Robert Downey Jr) att alla skådespelare vet att man inte ska spela helt störd. Jämför med Forrest Gump vs I Am Sam. Haha. Ena gången Oscar. Andra inte. Den senare helt störd. Den första charmig. Man ska aldrig spela helt störd!

I denna spelar alla störda. Roberts karaktär Kirk spelar i sin tur en karaktär i filmen och denne är svart. En vit spelar alltså en svart. Och han går all in i detta och spär på med väldigt många fördomar. Haha! Roligare blir det när det är en äkta mörkhyad med i filmen som stör sig på honom genom hela filmen. Denna är dessutom bög. Eller? Han heter Alpa Chino (spelad av Brandon T. Jackson) vilket är kul i sig. På toppen av detta har vi Jack Black som jag älskar att skratta åt. Hans karaktär Jeff Portnoy är knarkmissbrukare och att närma sig en knarkodling i det läget? Ja.. och så har vi Tom Cruise i en av sina mest klockrena roller. Vem han spelar? Fattade jag inte förrän efter jag sett filmen första gången. Han är sig inte lik!

Har ni inte sett denna film måste ni göra det! Den inleds med X antal fejktrailers som driver med hela Hollywood-industrin. Det finns även en stor dos specialeffekter och action i denna, vilket då varvas med massa humor. Ben Stiller står själv för regin och den mannen kan sin humor. Zoolander som han också står bakom har samma typ av dumhumor. Där är alla korkade mer eller mindre. Det är alla här också. Kräv pengarna tillbaka om ni inte får skratta. Och då ber jag ödmjukast om ursäkt för denna hyllning!

En av mina favoritscener (gissa vilken från texten ovan!).. inte den bästa bilden dock men ni ser och hör:Betyg: 4 av 5 (snudd på toppbetyget!)


Oleg - Electropop

Han kommer in till Idol. Ser totalt borta ut.
Happ.. här kommer en som vill göra bort sig i TV. Trök.
Kanske ville han det. Men låten. Tonen. Han.
Det är så fel så det blir rätt.
Och låten sätter sig som en smäck direkt!
Kommer ut på Spotify imorgon. Gissa vilken låt jag lägger till i diverse spellistor? ;)Lyckopiller!


Mohombi - Maraca

Denna är ju väldigt enkel att sätta.. men.. jag tycker det var dags att ge en ny To Be Big.
En ny trall- och dansvänlig låt från Mohombi med glädje är ingen högoddsare.
En säker låt på dansgolven i höst! Såvida inte en viss Guetta dominerar ut honom?

RSS 2.0