Idol - Utmaning "Storband"

Som idolerna levererade! Bara några undantag som inte var på topp.. men HELT KLART den bästa fredagsfinalen! Fick lov att se den i efterhand då jag inte var hemma, men nu kommer mina omdömen ;)

Molly: Natural woman – Aretha Franklin
Klart det bästa hon gjort! Magiskt bra i sann Jennifer Hudson-klass. Hon hade skalat bort hennes Carola-skrik och så himla jävla mycket bättre det blev! Snygg styling på toppen av det!


Linni: Dark lady – Cher
Klokt låtval när hennes röst liknar Chers? Nja. Det gör att man jämför än mer. Tyckte framträdandet var aningen konstlat. Det lyfte liksom aldrig. Och vad fan har människan på sig?!


Robin: When a man loves a woman – Percy Sledge
Ohmigod! Två veckor i rad?! Fy faaan så bra han är! Detta var sämre än förra veckan men detta var en fullpoängare! Jag är otroligt svag för det riv han har i rösten och kryddar med ibland. Underbart! OK styling, men tycker han kan skippa jackan oftare.


André: Oh, Carol – Neil Sedaka
Inledde kalas med "wooohooo"-andet. Sedan sprack det. Jag är otroligt trött på bebisspråk och stönande i slutet av varje fras. Jag klarar det inte längre. Och varför har han samma hållning som Gollum?! Ser inte klokt ut. Jävligt snygg styling i alla fall. Men skippa Gollum!


Moa: Dream a little dream of me – Mamas & the Papas
Charmigt och mjukt. Jag blev dock nästan lite för relaxed och sömning. Passar bättre på avslappningsövning än Idol? Möjligen... Snygg styling med undantag för stryphalsbandet?


Olle: Back to black – Amy Winehouse
Han säger att han kan relatera till låten.. tja.. jag köper det inte riktigt. Orden som kommer från hans mun blir fel. De hänger liksom inte ihop. Han fick ju sjunga "dick" på bästa sändingstid iaf.. haha! Om jag väljer att bortse från att texten är totalt störd i sammanhanget så var det otroligt bra. Hyfsad styling.


Amanda F: I’ve got a woman – Ray Charles
Denna gång hörde jag vilken låt det var! Stoooort pluspoäng. Trodde hon hade ändrat på melodin när jag hörde den korta införlyssningen. Men hon hade hittat tillbaka nu i alla fall. Kan vara den gång hon följde melodin mest under säsongen. Hon gjorde det väldigt bra. Hade en tanke som fungerade utmärkt. Och hon var assnygg!


Amanda P: Fever – Peggy Lee
Hög klass som oftast. Sensuellt och innerligt! Hon vågar utmana på detta vis trots att hon nästan åkte ur förra veckan. Bra! Svenska folket hade ingen koll förra veckan (förutom att rätt fick åka iofs). Hela framträdandet är intressant. Är dock tveksam till stylingen. Känns lite hemmamys med shortsdress av detta slag.


Rätt två hängde löst. Vem av de som rykte kvittade. Iofs tror jag André har mer i sig. Bara han får bort sina irriterande ljud. Fast alla andra kanske tycker de är jättecharmiga.. svårt att veta ;)

För övrigt USELT tema nästa vecka. "Min Audition". Fan va tråkigt! Snacka om att inte utvecklas utan att hållas tillbaka?! Hoppas jag har fel.. men känns som ett steg i fel riktning.

Till avslutning tänkte jag försöka förutspå framtiden igen.. jag tror att de som är kvar kommer att sluta idol på följande vis... tre i topp.. två i mitten.. två på tur att lämna. Kan gärna få ha fel med vissa. Byter väldigt gärna plats på Amandorna men tror tyvärr inte det blir så.. men hoppas! ;)

Utan inbördes ordning i varje klunga:
Toppen:
Molly
Amanda F
Robin

Mitten
Moa
Amanda P

Näst på tur att lämna:
Olle
André

Men vinden kan vända ;) Det gäller att prestera!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0