Idol - Inför utmaning "Mitt Genombrott"

Som jag anade är veckans tema urkorkat. De följer inte temat.. utmaningen.. särskilt bra. Endast en lyckas till 100% som jag förstår saken och det är Robin. Hoppas han får utdelning för det! Med det sagt betyder inte det att omgången kommer bli dålig. Kan bli tvärtom. Men jag är sur för att idolerna inte kan följa temat.

Amanda P:
Since U Been Gone – Kelly Clarkson (Godkänt, om än tveksamt)
No One – Alicia Keys (Underkänt. Rätt svar: "Fallin")

"Since U Been Gone" har en risk att bli för skrikig i fel stämband. Molly hade inte klarat den bra. Men Amanda P tror jag kan fixa det. Hon måste bli extremt kaxig på scen för denna låts fulla rätt!
"No One" passar Amanda väldigt bra och den kommer bli magisk likt när hon gjorde "Empire State of Mind". DOCK! Så borde hon aldrig fått göra den. Att hävda att Alicia inte slog igenom med "Fallin" 6 år tidigare är plågsamt pinsamt. Och den låten hade Amanda ägt ännu bättre!

Moa:
Go Your Own Way – Fleetwood Mac (Underkänt)
Fields Of Gold – Sting (Underkänt)

Denna vecka har Moa gjort klockrena låtval! Tror detta kan bli de bästa covers hon gjort under hösten!
Dock. "Go Your Own Way" är jag inte ens säker på att den är en superhit? Ser ut som det var större hit med "Albatross" och "Oh Well" sju år tidigare.
Sting är inte riktigt min starka artist att kunna något om. Men han har fler låtar tidigare som soloartist som borde ses som genombrott?

Robin:
Bohemian Rapsody – Queen (Godkänt!)
Pride – U2 (Godkänt!)

Oh my! Här har Robin höjt svårihetsgraden! ABSOLUT SVÅRAST NIVÅ DENNA VECKA! Sätter han det.. då jävlar.. dååå jävlar.. visar han vart skåpet ska stå! Jag håller tummarna! Och dessutom har han prickat rätt på temat! Den enda som gjort det med båda sina låtar!
"Bohemian Rapsody" är väl en av tidernas bästa låtar typ? Överlag liksom. Lägger inte så stor personlig värdering i det hela. Väldigt svår låt. Mycket intressant!
"Pride". Samma sak här. Kan bli riktigt jävla bra! Eller platt fall. Men tror denna låt passar perfekt för Robins röst.

Amanda F:

Piece Of My Heart – Janis Joplin (Underkänt? Hon gjorde den med ett band?)
(I Can’t Get No) Satisfaction – The Rolling Stones (Godkänt!)

Hmm. Ey-ey-ey? Jag är inget Amanda F-fan. Hmm.. vet inte vad jag ska tro om detta.
"Piece of My Heart" kändes på något sätt förutspått och tråkigt.
"(I Can´t Get No) Satisfaction" är ett betydligt intressantare låtval som jag tror hon kan sätta sin personliga prägel på ett bra vis.

Molly:

Mama Knows Best – Jessie J (Underkänt! MEGAFEL! Rätt svar: "Price Tag")
Listen – Beyoné (Underkänt! MEGAFEL! Rätt svar: "Crazy in Love")

NEJMENVAIHELVETE! Så mycket mer felträff på temat än så här kan det nog fanimej inte bli! VEM FAN I PRODUKTIONEN HAR VALT ATT FAVORISERA MOLLY!?
"Mama Knows Best" kunde min musikhjärna inte ens spela upp för mig direkt i huvudet. Och jag äger skivan och har lyssnat en del på Jessie utan att kunna allt då. Ska detta vara en genombrottslåt?! Är så förbaskat pinsamt fel. "Price Tag" antar jag var utesluten eftersom Moa kört den eller what? Varför ens ha med artisten i fråga då?! Fy fan. Molly lär sätta det men det blir så förbaskat fel att köra en "okänd" låt på detta tema.
"Listen". Idolproduktionen har tydligen aldrig hört talas om den lilla lilla lilla lilla låten som spelades någon enstaka gång som kallas för "Crazy in Love"? Nähänäjustdet. Snacka om fel fel fel! Och bara för att Molly ska få glänsa eller vadå?! Ni kunde väl haft med en Celine Dion låt då. Eller Mariah Carey. Eller något annat divigt. Detta är taskigt mot Beyoncé att hävda en sådan här sak. "Listen" är ju inte ens en riktig hit. 61 plats i USA. Ingen notering i Sverige. Att jämföra med den tidigare nämnda lilla låten som nådde topp 3 över mest hela världen.

Veckans smartaste val:
Robin (eftersom han valde låtar efter temat = PLUSPOÄNG!)


Veckans intressantaste (modigaste) val:
Robin

Veckans dummaste val:
Moa och Molly (sorry men man bör kunna följa temat! Skiter i om det är produktionens fel.. måste funnits fler alternativ att välja bland)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0