Idol - Inför utmaning "Min Audition"

Känner mig halvt tveksam till veckans utmaningsval från produktionen. Däremot tror jag idolerna kommer leverera. Finns vissa jag har skyhöga förväntningar på! Specifikt Amanda P, Robin och Moa som gav mig underbart härliga vibbar när de körde sina val första gången. En liten klurig grej bara. Detta är en favorit i repris. Väl i finalen.. kan tittarna där om det är som tidigare rösta fram en favorit i repris? Isåfall kan det ju bli en favorit i repris i repris. Hmm?

Olle: Feeling Good – Michael Bublé
Gjorde den på audition. Men vad jag minns mest var den glada killen. Tror han kan ligga risigt till av blandade orsaker. Främst för att resterande är så pass bra. Men så har vi ju en sjukling med i bilden också som kan rädda?

Amanda F: My Man – Miss Li
Inget minne alls av detta. Men så var det väl första steget i slutaudition när alla står på led och har en halvminut på sig? Nej. Btw.. jag kan inte komma på något auditionval från Amanda F? Minns mest att hon var heltäckt av kläder under auditiontiden. Och Miss Li är väldigt lik Amanda så hur ska hon göra detta udda?

André:
Here I Come / Från och med Du – Barrington Levy / Oscar Linnros
Minns detta som super första gången. Jag gillade André som faen länge. Men så sprack allt i veckofinalerna. Är det en lunginflammation som legat bakom det hela tiden? Svårt att veta. Kommer inte få veta. Han ryker ikväll. Såvida han inte hoppar av.. eller får sympatiröster. Svårt att veta ;)

Amanda P:
 Keep On Walking – Salem Al Fakir
Hon hade problem med tonart och sa åt bandet att sluta. Sedan. Sedan.. blev det magi! Så minns jag Amandas solosång från slutaudition. Det var så skört och med fullt hjärta. Om hon ens kommer i närheten av det ikväll kommer hon brilliera! Och jag har förhoppning om att hon till och med är bättre ;)
 
Robin: Who You Are – Jessie J
Undrar om Amanda P ville ha denna låt? De körde den ju båda på första audition. Båda berörde mig. Robin allra allra mest. Hans röst var som sammet i mina öron med Jessie Js starka låt som hade blivit för skrikig i händerna på exempelvis Molly. Hoppas hoppas Robin använder sitt riv. Det utgår jag ifrån. Han växer och växer! Perfekt utvecklingskurva! I detta nu tycker jag det börjar dofta pallplats och final.. har min finalkänsla på två stycken..

Molly: White Light Moment – Tove Styrke
Har hört att hon ska göra denna till en ballad? Tur. Annars hade det varit illa illa illa! Hon kan inte uptempo av detta slag. När hon gav sig på Rihanna var det illa illa illa! I alla fall stundtals. Gör hon om denna till en ballad blir det säkert kalas. Har inget minne från hennes audition på denna låt.. en i raden-låten. Kanske de inte visade så mycket.

Moa: When I Held You – Moa Lignell
Kan bli veckans "hela publiken reser sig". Är väl.. rätta mig gärna.. första gången.. någon är med i en veckofinal med egen låt? Eller? Det är väldigt modigt gjort. Och smart. Detta kan bli Moas kväll! Hon kommer glänsa från scenen av stolthet!

Veckans smartaste val:
Moa, Robin, Amanda P.

Veckans intressantaste (modigaste) val:
Moa.

Veckans dummaste val:
Amanda F (men hon gör det säkert bra i folks ögon/öron ändå).

Tror Olle och André kommer hänga löst. Enligt "ödesheadern" så ska Olle vara på tur.. därefter André. Kan stämma. Eller så bryts förbannelsen ikväll ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0