Idol - Inför utmaning "Juryns val"

Juryn did it again. Pekar ut totalt vem de inte vill se i final istället för att ge samtliga semifinalister en glänsarlåt och en utmaning så får en av dem totalt idiotiska låtar för dennes artisteri. I år har juryn gett sig fan på att det ska vara två tjejer i final och könsdiskriminerar killarna. JÄVLIGT MODERN TÄNK! Så. Min favorit. Robin. En kille. Hans låtar.. är så totalt fel så jag blir ledsen i ögat. Han kunde ha fått så mycket bättre låtar att jobba med.. nu ska han inför hela svenska folket ropa efter fitta på bästa sändningstid. Inte värdigt. Det jag tror väger upp det hela är att svenska folket kommer störa sig på juryns val och inte Robin. Han skulle nog göra bäst i att byta ut ordet "pussy" mot något mer lämpligt för hela målgruppen också. Eller så kör han all in med massa humor!

AMANDA
GLÄNSA: Björk – It's oh so quiet
Är denna inte lite väl udda? Nja. Kanske inte förresten. Den är väldigt mycket Amanda. Väldigt teatrisk. Frågan är hur hon gör om denna till sin egen?

UTMANING: P!nk - Raise your glass
En bra utmaningslåt! Renodlad pop är inte riktigt Amanda. Men det är något man som idolvinnare ska kunna behärska även om man gör det till sitt eget. Se på Jay. Han vågade utmana ifjol även om han gjorde rock av det hela. Tror Amanda kan göra denna till något bra.

ROBIN
GLÄNSA: Lloyd – Dedication to my ex (Miss That)
Att sjunga om fitta är inte lämpligt i detta sammanhang. Och Robins starkhet har man väl inte riktigt sett som rnb/hiphop?! Hade kunnat köpt den eventuellt som utmaning men med tanke på att det är en väldigt sexistisk låt tycker jag det är ett smaklöst val av juryn.

UTMANING: David Guetta & Chris Willis – Love is gone
Vad ska Robin bevisa med denna?! Att han har club i sig?! Måste man det? De andra två hade också kunnat få denna låt i så fall. Club är väldigt icke-Robin och detta har stor risk att bli stelt eller övertänt. Knappt sång heller. Hmm.. jävla jury.

MOA
GLÄNSA: Natalie Imbruglia – Torn
Passar perfekt. En menlös låt som går i en trallvänlig enkel ton. Men tråkigt. Hade hellre valt en låt med mer hjärta än denna.

UTMANING: The Calling – Wherever you will go
Hmm.. borde inte Moa om någon behöva visa att hon kan ta en hel arena?! Nej. Då får hon en mjukrock/pop-ballad. Nej. Nej. Inte tillräckligt intressant. Tror juryn stjälper genom att välja för lätta låtar.

Till final:
Tja.. jag vet inte. Har ju sagt Robin och Moa länge.. men med tanke på allt så ändrar jag mig.. tror det blir Robin och Amanda. Moa har fått för tråkiga låtar utan att de är helt störda som Robins.Idol - Utmaning "Kärlek"

En bra kväll som slutade helt rätt!

MOLLY:
FANSEN – Titanium (David Guetta feat. Sia)
Ingen känsla. Väldigt stelt. Nje.. rätt tråkigt faktiskt.


ANHÖRIG - If I Ain’t Got You – Alicia Keys
Jag köper inte hennes scenspråk. Och Idol är som sagt inte en renodlad sångtävling utan en artisttävling. Hon är inte färdig. Rösten har hon.


MOA:
FANSEN - Sinead O'Connor (Nothing compares 2 U)
Full närvaro och med den perfekta tåren i rösten. Bästa Moa har gjort som cover!


ANHÖRIG - Carry you home (James Blunt)
Naket och skört ännu en gång. Moa har en röst som berör. Inte lika bra som första dock. Blir ju lite kaka på kaka dessutom... men i och för sig.. Moa ska inte göra uptempo. Så vet inte riktigt.


AMANDA:
FANSEN - Fire (Bruce Springsteen)
Nje. Hmm. Inte så märkvärdigt. Men inte dåligt heller. OK helt enkelt.

ANHÖRIG - True Colors – Cyndi Lauper
Man kan tycka vad man vill om Amandas röst men hon brukar aldrig skära sig och sjunga falsk. Det gjorde hon denna gång. Men det var bara en kort stund så det kan jag förlåta. Varmt framträdande från den annars så kyliga Amanda.


ROBIN:
FANSEN - Let me entertain you (Robbie Williams)
Jag var nervös för att detta skulle kännas för påtvingat så att säga. Jag hade fel! Robin var fenomenalt bra! Han kan inte bara bränna av ballader på ett utmärkt sätt. Han har mycket show i sig också! Det bevisade han igår. Och den stora dosen humor med jackan var klockren!


ANHÖRIG - You raise me up (Josh Groban)
Jag är en sentimental idiot och Robins berättelse till låtvalet tycker jag är rörande. Han gjorde den väldigt bra men för att få toppbetyg skulle han ha använt sitt riv i rösten. Då hade min musiksjäl vibrerat av glädje!


Formkurva från bäst till sämst:
ROBIN -  Moa - Amanda - Molly

Blir det det vanliga semifinalstemat nästa vecka tro? Juryn bestämmer? En glänsarlåt och en utmaning?
Hmm... dååå.. skulle.. jag.. vilja.. se..

Robin:
Utmaning: Foo Fighters - The Walk
Glänsa: Rihanna - Russian Roulette

Moa:
Utmaning: Kings of Leon - Use Somebody
Glänsa: The Verve - The Drugs Don´t Work

Amanda:
Utmaning: The Hives - Hate To Say I Told You So
Glänsa: Duffy - Mercy

Vad tror ni om det?


Idol - Inför utmaning "Kärlek"

OJ! Innan jag börjar hade jag tidigare fått info att det var Molly som hade låten "True Colors". Hade varit klockrent! Så skrev om det på Molly som ett supersmart låtval. Men nu får jag väl radera det för det är Fondell som ska ha den. Och så hade jag "Bride Over Troubled Water på Fondell vilket var väldigt fel. Tur. Molly kör tydligen Alicia Keys "If I Ain´t Got You". Jahapp.

AMANDA F:
ANHÖRIG - True Colors – Cyndi Lauper
Försöker tänka mig in i denna låt med en skrovlig galen röst och med en liten tjej som kommer åla runt på scenen. Hmm.. får inte ihop det.

FANSEN - Fire (Bruce Springsteen)
Oklokt val. Inte en av Springsteens kändaste låtar? Och inget speciellt med den i mitt tycke. Ingenting som säger POW liksom, men låten är väl bra. Inte så jag menar. Men hennes målgrupp. Jag tror inte de kommer förstå detta.

Tror det är risky läge för fröken Fondell.

ROBIN:

ANHÖRIG - You raise me up (Josh Groban)
Ohmigod! Jag har sådana otroliga förväntningar så det är gaaalet! Räknar med att detta framträdande ska träffa min innersta musiksjälv kärna och känna ögonen vattnas. Får se. Men hoppas och tror detta blir kalas!
 
FANSEN - Let me entertain you (Robbie Williams)
Robin har en tydlig svaghet och den är att han lätt blir övertänd. Tror denna låt har en risk med en duracelladdad Robin som springer runt som en yr höna på scen och vill allt men inte riktigt når dit. 

Jag tycker ändå kombinationen på smäktande ballad och showlåt är smart. Hoppas det går vägen.

MOLLY:
ANHÖRIG - If I Ain’t Got You – Alicia Keys
Wailing-överdrift-risk. Kan bli too much. Kan bli kalas. 50/50-chans.

FANSEN – Titanium (David Guetta feat. Sia)
Modigt val med tanke på att Molly sällan klarat av uptempolåtar. Hmm.. vad ska vi tro om detta? Skrik och panik? Eller bra? Nja.. tveksam. Tror hon kommer ta ut refrängen i en alldeles för skrikig-divaröst-version. Det är en skör gräns mellan toppen och botten i detta fall.

Fiftyfiftychans på flipp eller flopp.

MOA:
ANHÖRIG - Carry you home (James Blunt)
Borde kunna få fram sin så kallade tår i denna låt på ett väldigt bra sätt. Smart låtval.

FANSEN - Sinead O'Connor (Nothing compares 2 U)
Borde kunna få fram sin så kallade tår i denna låt på ett väldigt bra sätt. Smart låtval.

Dock. Två väldigt lika typer av låtar (därav samma kommentar). Kanske hade räckt med en?

-------

Får se hur detta slutar. Har en magkänsla att det är nästa Amandas tur att lämna. Att det står mellan henne och Molly. De andra två har starkare röstningsbenägna fans.


Breaking Dawn - Part 1

Fyra böcker. Fem filmer. Kassakon ska mjölkas!
Men som fan av The Twilight Saga är jag nöjd med denna pengagirighet.. eftersom jag vill ha MER!
Hade varit väldigt svårt att få in allt i en film.
Jag har läst böckerna så jag lekte med tanken vart filmen skulle brytas i ett To Be Continued. Jag hade fel. Tidsoptimist som alltid trodde jag de skulle hinna några sidor in i boken. Men sant. För de som inte har läst böckerna är det inte självklart vad som komma skall. Även om jag nog hela tiden hade en magkänsla att just de delen inte var avklarad till fullo. Hur som haver. Slutet var bra och självklart. Men det ska jag inte gå in mer på.

Den romantiska starten är otroligt vacker. Bröllopet. Självklart överdriven. Men så är det Alice (Ashley Greene) som styr också. En vampyr som för er som inte känner till det kan se in i framtiden och har en tendens att alltid slå på stora trumman när det gäller fest.

Bella (Kristen Stewart) får sin vampyr. Sin Edward (Robert Pattinson). Tanken är att de ska leva lyckliga i alla sina dagar tills döden skiljer dem åt OCH vidare. Jake (Taylor Lautner) spårar ur, förvandlar sig till sitt varg-jag och drar iväg till vildmarken - olyckligt kär i Bella som snart är tänkt att förvandlas till hans fiende.

Efter bröllop kommer bröllopsresa. Med bröllopsnatt. Som är lite problematiskt i Twilightvärlden mellan vampyr och människa. Stor skillnad på styrka och omtålighet är en dålig match i denna värld (samtidigt som den fungerar klockrent i True Blood). Men Edward har lovat att försöka. Oooch det går vägen för en stund senare inser det att.. tadaa.. Bella är gravid. Med något okänt som växer i magen.De flesta recensioner jag läst.. eller ja.. i princip alla.. är negativa till denna fjärde film. Vissa recensenter har inte fattat historien alls utan jämför med andra vampyr Aftonbladet skriver exempelvis "Kristen Stewart är bra, ett intressant öde i centrum. Runt henne står mest trista typer och stirrar bekymrat. Vad är vampyrer när de inte är blodsugande symboler för sex? Tråkmånsar med pupiller i fruktskålens alla färger." Ursäkta mig. Men. DET ÄR INGA DIREKTA SEXGALNINGAR MED I TWILIGHT-SERIEN! Vilket jag väl i och för sig kan tycka är tråkigt. Men. Så är böckerna. Det beskrivs väldigt bra. Recensenten jämför med.. True Blood? FEL! Det är helt olika vampyrtyper. Eftersom vampyrer INTE ÄR VERKLIGA borde det vara fri tolkning. Att i princip hävda att vampyrerna i Twilight är fel?! Hmm.. nej.. bullshit.

Jag tycker filmen är bäst i serien. Det är den film som absolut bäst har fångat bokens kärna. De absolut flesta miljöer ser ut precis som jag föreställt mig dem vilket är ett väldigt bra betyg! Det är ombytta roller på skådespelarfronten på gott och ont. Kristen som jag tidigare tyckt aggerat så in i helvete dåligt har växt sig in i rollen som Bella bra i denna film! Taylor likaså som den svartsjuka men fortfarande beskyddande Jake. Det är däremot Robert som jag tidigare tyckt varit den bättre av de tre skådespelarna som tagit ett steg åt fel riktning i sin skådespelarutveckling. Han är väldigt konstlad som Edward och ger ett väldigt svagt intryck.

Hur som hellst så längtar jag till den sista avslutande delen. Jag hoppas inte de väljer att ta bort för många avsnitt ur boken. Eller jäktar på. Tycker ju boken avslutas alldeles för abrupt.. så jag hoppas filmerna istället drar ut på det och till och med utvecklar de tomma raderna emellan! Förstår dock inte varför publiken ska behöva vänta till i november 2012 på nästa steg? Hade varit smartare att avrunda i april-juni.


Idol - snabbt efterskriveri

Jag hade väldigt rätt igår. Att det skulle stå mellan Amandorna och att Persson skulle ryka..

Gjorde sig väldigt tydligt vem som var populärast mellan Amandorna och Moa när hela jävla publiken skrek efter Moa?!

Detta får mig att tro att det blir hon och Robin i finalen. Personligen tycker jag inte Moa bör nå final. Hon borde ha åkt ur igår. Men jag och svenska folket går sällan ihop. De röstade ut den med absolut störst potential att bli något unikt igår så. Shame on them? Fast jag röstade ju inte så.. shame on me?

Kärlek nästa vecka? Fånigt tema. Hade hoppats på rock. Men funkar väl säkert rätt bra också. Är ju väldigt öppet. En låt till anhöriga och en låt till fansen. Tror TV4 råkade läcka ut nästa veckas låtval i några minuter igår utan att mena det? För tror då inte det finns kvar på hemsidan nu.. om man ska lita till vad som stod så är det följande som gäller.. ta det med en nypa salt ifall det är felaktig information.

AMANDA F:
ANHÖRIG - Bridge over troubled water (Simon & Garfunkel)
FANSEN - Fire (Bruce Springsteen)

ROBIN:
ANHÖRIG - You raise me up (Josh Groban)
FANSEN - Let me entertain you (Robbie Williams)

MOLLY:
ANHÖRIG - True colors (Cyndi Lauper)
FANSEN – Titanium (David Guetta feat. Sia)

MOA:
ANHÖRIG - Carry you home (James Blunt)
FANSEN - Sinead O'Connor (Nothing compares 2 U)


Idol - Utmaning "Mitt Genombrott"

Idiotisk utmaning som sagt och jag fattade aldrig del två där de skulle sjunga artisters debutlåtar de själv hade velat ha med på sin debutskiva? Och så snackar de om genrer och väljer låtar som ligger långt utanför? Vissa. Tänkte mest på Amanda F och Molly nu. Amanda F vill ha country, indierock och.. vad mer? Soul? Tja.. inte mycket av det i The Rolling Stones? Och Molly snackar om jazz och soul och gör en mäktig powerballad? Hmm..

Och för övrigt.. vart hade de hittat dansarna? De var inte övertygande precis...! :P

Robin:
Bohemian Rapsody – Queen
Bra tolkning! Han gjorde riktigt bra ifrån sig men det sista lyftet kom dock aldrig. Men skyhög svårighetsgrad. Friskt vågat, mycket vunnet!


Pride – U2
Även dennna bra levererad av Robin!


Stör mig ofantligt mycket på att juryn bestämt sig för att få honom ut ur tävlingen till varje pris. Fick väldigt mycket kritik som han inte var värd. Och va fan ville Bard ikväll?! Att han ska sminka sig i regnbågens alla färger och komma på styltor? Fattar inte...

Amanda F:
Piece Of My Heart – Janis Joplin
Hmm.. juryn klagar väldigt mycket på Moas svengelska men inte på det faktum att Amanda inte kan uttala ord överhuvudtaget? Hon mumlar fram något emellanåt. Nej. Detta gick inte hem hos mig och jag tror faktiskt inte ute i stugorna heller i och med att hon stod still.


(I Can’t Get No) Satisfaction – The Rolling Stones
Bättre. Men inte klockrent. Kändes väldigt konstlat. Stort plus till stylingen som var fenomenalt snygg!


Ska hon gå headerns öde till mötes och åka hem ikväll? Nja.. väldigt osannolikt.

Molly:

Mama Knows Best – Jessie J
Vad var vitsen med denna överhuvudtaget? Väldigt knepigt låtval från första början och berör inte. Men godkänt.


Listen – Beyoncé
Kanske har vaxpropp.. men jag tyckte detta lät illa. Faktiskt. Riktigt illa. Inte lika illa som för någon vecka sedan men det var inte bra. Och berörde verkligen inte. Snarare kyligt runt ryggraden. Inga sköna vibbar. Jag gråter oftast när jag hör denna. Är en av världens mest känslofyllda låtar i min lilla musikvärd. Molly har inte det som krävs. Hennes ungdom hörs i rösten i denna och det krävs en fullutvecklad kvinnoröst för denna låt.


Hon fattade inte temat alls och jag tappar mer och mer tycke för henne. Hon behöver några år på sig att utvecklas utanför rampljuset.

Amanda P:
Since U Been Gone – Kelly Clarkson
Plågsamt dåligt överlag. Funkade verkligen inte. Totalfel låtval.


No One – Alicia Keyes
Nu så! Så mycket bättre! Detta berörde på det sätt jag hade önskat Mollys "Listen" gjort. Detta var en Amanda P-låt. Riktigt jävla bra! Men ingen fullpoängare!


Plattfall i första låten och klart godkänt i andra! Hon kan dock ligga risigt till.. för det första framträdandet var inte bra och hennes röstningsbenägna fans verkar vara färre än övrigas.

Moa:
Go Your Own Way – Fleetwood Mac
Inte bra. Hon funkar inte överhuvudtaget i uptempo faktiskt.
 

Fields Of Gold – Sting
Visst. Det är vackert. Men det är fem kvar i Idol nu! Det går fanimej inte att gå ut och göra trubadurkväll av det hela då. Inte i Idol.


Tycker inte hon har i Idol att göra. Hon ska skriva låtar och möjligen framföra dem.. men på en INTIM scen. Ingen jävla arena. Hennes röst är för lågmäld för det och hennes utryck likaså.

Formkurva från bäst till sämst:
ROBIN - Amanda P - Amanda F - Moa - Molly

Eftersom jag skriver detta före utröstningen ska jag väl försöka gissa vem som åker ur.. och jag tror det stå mellan Amandorna faktiskt. Tror Persson ryker.. x antal gången gillt.


Cher Lloyd - With Ur Love

Cher Lloyd är ett nytt stjärnskott som kommer slå igenom på riktigt nästa år!
Eller möjligen redan iår? I England är hon ju redan en stjärna. Tror inte hon når sin fulla potential i Sverige förrän 2012. Inte ens en svensk wikipediaträff?! Garanterat 2012 då..!
Hon slog iaf igenom i britiska The X Factor.. som jag längtar till det programmet ersätter Idol för övrigt! Har jag förstått saken rätt så gillade Simon Cowell henne väldigt mycket vilket ledde till skivkontrakt efter hennes fjärdeplats i tävlingen.

Tycker ändå With Ur Love är värd en To Be Big. Om inte för att hon kommer bli det!Hennes debutsingel Swagger Jagger är inte dålig heller men lite mycket av allt. Fast club ligger ju kanske mer i tiden än pop IOFS...Här har ni hennes första audition i The X Factor. Dock inaktiverat för att dela med sig här så ni får följa länken till tuben om ni är intresserade...!

Ser fram emot mer från henne! Skivan är ute i UK men jag har inte lyssnat på den ännu.. finns icke på spotify vilket är irriterande.. finns kanske inte i Sverige överhuvudtaget.. ÄN! Men With Ur Love finns!Idol - Inför utmaning "Mitt Genombrott"

Som jag anade är veckans tema urkorkat. De följer inte temat.. utmaningen.. särskilt bra. Endast en lyckas till 100% som jag förstår saken och det är Robin. Hoppas han får utdelning för det! Med det sagt betyder inte det att omgången kommer bli dålig. Kan bli tvärtom. Men jag är sur för att idolerna inte kan följa temat.

Amanda P:
Since U Been Gone – Kelly Clarkson (Godkänt, om än tveksamt)
No One – Alicia Keys (Underkänt. Rätt svar: "Fallin")

"Since U Been Gone" har en risk att bli för skrikig i fel stämband. Molly hade inte klarat den bra. Men Amanda P tror jag kan fixa det. Hon måste bli extremt kaxig på scen för denna låts fulla rätt!
"No One" passar Amanda väldigt bra och den kommer bli magisk likt när hon gjorde "Empire State of Mind". DOCK! Så borde hon aldrig fått göra den. Att hävda att Alicia inte slog igenom med "Fallin" 6 år tidigare är plågsamt pinsamt. Och den låten hade Amanda ägt ännu bättre!

Moa:
Go Your Own Way – Fleetwood Mac (Underkänt)
Fields Of Gold – Sting (Underkänt)

Denna vecka har Moa gjort klockrena låtval! Tror detta kan bli de bästa covers hon gjort under hösten!
Dock. "Go Your Own Way" är jag inte ens säker på att den är en superhit? Ser ut som det var större hit med "Albatross" och "Oh Well" sju år tidigare.
Sting är inte riktigt min starka artist att kunna något om. Men han har fler låtar tidigare som soloartist som borde ses som genombrott?

Robin:
Bohemian Rapsody – Queen (Godkänt!)
Pride – U2 (Godkänt!)

Oh my! Här har Robin höjt svårihetsgraden! ABSOLUT SVÅRAST NIVÅ DENNA VECKA! Sätter han det.. då jävlar.. dååå jävlar.. visar han vart skåpet ska stå! Jag håller tummarna! Och dessutom har han prickat rätt på temat! Den enda som gjort det med båda sina låtar!
"Bohemian Rapsody" är väl en av tidernas bästa låtar typ? Överlag liksom. Lägger inte så stor personlig värdering i det hela. Väldigt svår låt. Mycket intressant!
"Pride". Samma sak här. Kan bli riktigt jävla bra! Eller platt fall. Men tror denna låt passar perfekt för Robins röst.

Amanda F:

Piece Of My Heart – Janis Joplin (Underkänt? Hon gjorde den med ett band?)
(I Can’t Get No) Satisfaction – The Rolling Stones (Godkänt!)

Hmm. Ey-ey-ey? Jag är inget Amanda F-fan. Hmm.. vet inte vad jag ska tro om detta.
"Piece of My Heart" kändes på något sätt förutspått och tråkigt.
"(I Can´t Get No) Satisfaction" är ett betydligt intressantare låtval som jag tror hon kan sätta sin personliga prägel på ett bra vis.

Molly:

Mama Knows Best – Jessie J (Underkänt! MEGAFEL! Rätt svar: "Price Tag")
Listen – Beyoné (Underkänt! MEGAFEL! Rätt svar: "Crazy in Love")

NEJMENVAIHELVETE! Så mycket mer felträff på temat än så här kan det nog fanimej inte bli! VEM FAN I PRODUKTIONEN HAR VALT ATT FAVORISERA MOLLY!?
"Mama Knows Best" kunde min musikhjärna inte ens spela upp för mig direkt i huvudet. Och jag äger skivan och har lyssnat en del på Jessie utan att kunna allt då. Ska detta vara en genombrottslåt?! Är så förbaskat pinsamt fel. "Price Tag" antar jag var utesluten eftersom Moa kört den eller what? Varför ens ha med artisten i fråga då?! Fy fan. Molly lär sätta det men det blir så förbaskat fel att köra en "okänd" låt på detta tema.
"Listen". Idolproduktionen har tydligen aldrig hört talas om den lilla lilla lilla lilla låten som spelades någon enstaka gång som kallas för "Crazy in Love"? Nähänäjustdet. Snacka om fel fel fel! Och bara för att Molly ska få glänsa eller vadå?! Ni kunde väl haft med en Celine Dion låt då. Eller Mariah Carey. Eller något annat divigt. Detta är taskigt mot Beyoncé att hävda en sådan här sak. "Listen" är ju inte ens en riktig hit. 61 plats i USA. Ingen notering i Sverige. Att jämföra med den tidigare nämnda lilla låten som nådde topp 3 över mest hela världen.

Veckans smartaste val:
Robin (eftersom han valde låtar efter temat = PLUSPOÄNG!)


Veckans intressantaste (modigaste) val:
Robin

Veckans dummaste val:
Moa och Molly (sorry men man bör kunna följa temat! Skiter i om det är produktionens fel.. måste funnits fler alternativ att välja bland)Coupling - Klipp

Den brittiska humorserien Coupling är en av mina absoluta favoriter! Går inte många minuter mellan asgarven där! :)
Så.. tänkte bjuda på ett klipp som får er att dra på mungiporna.. det är ju ändå lördag!
Jeff är ett geni på att trassla in sig i jobbiga urspårade konversationer. Öronhink?
Idol - Utmaning "Motown" (och "Min Audition")

God fredag! Skrev aldrig efter förra programmet så börjar där med ett snabbetyg!

Olle: Feeling Good – Michael Bublé
OK men för mjukt och utan edge.


Amanda F: My Man – Miss Li
Galet. Kanske för galet. Likt originalet.


André:
Here I Come / Från och med Du – Barrington Levy / Oscar Linnros
Nej. Ingen utveckling från audition.


Amanda P:
 Keep On Walking – Salem Al Fakir
GRYMT! Härlig egen känsla i låten!

 
Robin: Who You Are – Jessie J
FENOMENALT! Började gråta så då måste det vara riktigt bra eller riktigt dåligt.. haha! BÄST I ÅR?! Möjligen slår han sig själv med "Halo".


Molly: White Light Moment – Tove Styrke 
Som juryn sa upprepade gånger - surt. Inte bra alls.


Moa: When I Held You – Moa Lignell
Egenskriven hit. Ja! Känsla? Ja! Men slår inte Robin för min del..


Formkurva från bäst till sämst:
ROBIN - Moa - Amanda P - Amanda F - Olle - André - Molly

Fel må möjligen ha åkt. Men jag brydde mig inte särskilt om det? Även om han hade klarat Motown bättre än exempelvis André.

-----------------------------------

Och så denna vecka! Motown. Var nog lika bra att jag inte gjorde ett förhandstips. Är en väldigt osäker genre för min del. En guldgruva jag inte riktigt upptäckt kan man säga. Skulle kunna hitta riktigt bra musik om jag började snoka runt. Hela världen är full av bra musik! Och jag kände ju faktiskt igen några låtar ;)

Amanda P: I'm coming out - Diana Ross
Än en gång säkerheten själv! Tuff och med en härligt personlig ton som inte spelar över (som andra Amanda har en tendens till). Bäst ikväll! Fuck the people!


André: My girl - The Temptations
Mesig version som aldrig lyfte. Han är för smörig.


Moa
: You can't hurry love - The Supremes
Nej. Det blev väldigt mellanmjölk som väl juryn sa. Tycker inte hon har i Idol att göra. Hon kan inte framträda med covers som hon kan framträda med egetskrivet.


Amanda F
: Please mr postman - The Marvelettes
Kör sin grej. Fungerar bra denna vecka men jag tycker det alltid är på gränsen till too much. Skulle aldrig palla en hel skiva.


Robin: Reach out, I'll be there - The Four Tops
Den nu ensamma killen har jag skyhöga förväntningar på. Han gör det riktigt bra denna vecka förutom en riktigt sur ton som den jävla produktionen tyckte han var värd i snabbreprisen.. SUCK! Bra som alltid.. men att toppa de senaste tre veckorna är snudd på O M Ö J L I G T !


Molly
: Nowhere to run - Martha and the Vandellas
Vrålar och har sig. Jo det funkar. Men jag är fortfarande bitter över hur dåligt hon tog emot kritiken förra veckan.


Formkurva från bäst till sämst:
AMANDA P - Robin - Amanda F - Molly - Moa - André

Rätt person åkte! Det var dags nu.
Och hur knepigt det än låter så känns det som att vi kommer ha en kille i finalen. Men med vem? Ja.. det är svårt att se i spåkulan! Ska man tro på ödessymfonin är det Amanda Fs tur att lämna nästa vecka. Hon är markerad ;) Men jag tror kanske att förbannelsen kommer att brytas. Men den har gällt alla fredagsfinalen so far. Sådant är inte lätt att leka med ;)

Nästa vecka är utmaningen "Stjärnors Genombrott" eller hur det nu ordagrant var. De gav exempel på Britney Spears "...Baby One More Time" (RÄTT!) och Rihannas "Umbrella" (FEL!). Jag anser att Rihanna slog igenom med sin debutlåt faktiskt. "Pon de Replay" spelades flitigt = Genombrott. Så nja. Jag tror inte på temat. Får se vilka låtar de har valt. Jag hade hoppats på rock. Älskar det temat... eh.. ursäkta. Utmaningen. Vad nu skillnaden är ;)


EMA Queen & Adam Lambert

Är tanken att Adam ska bli sångare i Queen? Jag hoppas VERKLIGEN. Även om han är jävligt bra solo också.
Bara lyssna och njut! Såvida inte videon är spärrad för intrång.. sådant händer.. sök på tuben isåfall. "Queen Adam EMA" bör man få någon träff på :)
Idol - Inför utmaning "Min Audition"

Känner mig halvt tveksam till veckans utmaningsval från produktionen. Däremot tror jag idolerna kommer leverera. Finns vissa jag har skyhöga förväntningar på! Specifikt Amanda P, Robin och Moa som gav mig underbart härliga vibbar när de körde sina val första gången. En liten klurig grej bara. Detta är en favorit i repris. Väl i finalen.. kan tittarna där om det är som tidigare rösta fram en favorit i repris? Isåfall kan det ju bli en favorit i repris i repris. Hmm?

Olle: Feeling Good – Michael Bublé
Gjorde den på audition. Men vad jag minns mest var den glada killen. Tror han kan ligga risigt till av blandade orsaker. Främst för att resterande är så pass bra. Men så har vi ju en sjukling med i bilden också som kan rädda?

Amanda F: My Man – Miss Li
Inget minne alls av detta. Men så var det väl första steget i slutaudition när alla står på led och har en halvminut på sig? Nej. Btw.. jag kan inte komma på något auditionval från Amanda F? Minns mest att hon var heltäckt av kläder under auditiontiden. Och Miss Li är väldigt lik Amanda så hur ska hon göra detta udda?

André:
Here I Come / Från och med Du – Barrington Levy / Oscar Linnros
Minns detta som super första gången. Jag gillade André som faen länge. Men så sprack allt i veckofinalerna. Är det en lunginflammation som legat bakom det hela tiden? Svårt att veta. Kommer inte få veta. Han ryker ikväll. Såvida han inte hoppar av.. eller får sympatiröster. Svårt att veta ;)

Amanda P:
 Keep On Walking – Salem Al Fakir
Hon hade problem med tonart och sa åt bandet att sluta. Sedan. Sedan.. blev det magi! Så minns jag Amandas solosång från slutaudition. Det var så skört och med fullt hjärta. Om hon ens kommer i närheten av det ikväll kommer hon brilliera! Och jag har förhoppning om att hon till och med är bättre ;)
 
Robin: Who You Are – Jessie J
Undrar om Amanda P ville ha denna låt? De körde den ju båda på första audition. Båda berörde mig. Robin allra allra mest. Hans röst var som sammet i mina öron med Jessie Js starka låt som hade blivit för skrikig i händerna på exempelvis Molly. Hoppas hoppas Robin använder sitt riv. Det utgår jag ifrån. Han växer och växer! Perfekt utvecklingskurva! I detta nu tycker jag det börjar dofta pallplats och final.. har min finalkänsla på två stycken..

Molly: White Light Moment – Tove Styrke
Har hört att hon ska göra denna till en ballad? Tur. Annars hade det varit illa illa illa! Hon kan inte uptempo av detta slag. När hon gav sig på Rihanna var det illa illa illa! I alla fall stundtals. Gör hon om denna till en ballad blir det säkert kalas. Har inget minne från hennes audition på denna låt.. en i raden-låten. Kanske de inte visade så mycket.

Moa: When I Held You – Moa Lignell
Kan bli veckans "hela publiken reser sig". Är väl.. rätta mig gärna.. första gången.. någon är med i en veckofinal med egen låt? Eller? Det är väldigt modigt gjort. Och smart. Detta kan bli Moas kväll! Hon kommer glänsa från scenen av stolthet!

Veckans smartaste val:
Moa, Robin, Amanda P.

Veckans intressantaste (modigaste) val:
Moa.

Veckans dummaste val:
Amanda F (men hon gör det säkert bra i folks ögon/öron ändå).

Tror Olle och André kommer hänga löst. Enligt "ödesheadern" så ska Olle vara på tur.. därefter André. Kan stämma. Eller så bryts förbannelsen ikväll ;)


RSS 2.0