Idol - Finalen

FEL VINNARE! Robin valde en förjävla dålig dag att göra sin sämsta fredag på! FAN! Det var det som avgjorde. Att Halo inte lyfte totalt. Att.. nej.. nerver? Amanda toppade och gjorde sin bästa vecka typ? Så går det med få procent.. om nu inte TV4 ljuger.. kanske skiljde mer..?

Robin:
Eget val: In My Head – Jason Derulo
Helt OK! Smart val. Men ingen dundersuccé.


Tittarnas val: Halo – Beyoncé
Bra som alltid. Men det där extra fanns inte?! VARFÖR?!


Vinnarlåten á la Robin
Stabil och bra. Men varför använde han aldrig sitt riv som är så magiskt?!


Amanda 
Eget val: Song 2 – Blur
Nja. Blir lite too much....?


Tittarnas val: Made Of – Nause
Bättre än förra gången men hon låter fortfarande lite döv när hon kör denna.


Vinnarlåten á la Amanda
Hon gör den till sin egen och inte en typisk idolvinnarlåt.. bra!


Summa kardemumma. Fel vinnare. Såklart. Han har varit säkerheten själv men idag uteblev toppoängen. Men jag tror fortfarande han har det. Med rätt låtar. Hon har också något. Med rätt låtar. Låtar, låtar, låtar. Oftast där det faller. Är inte lika besviken som efter säsong 2 när min absoluta favorit Sebastian fick se sig besegrad... och de som inte tycker att Robin var "färdig" nu? Nej. Det var inte Agnes då heller. Men det gick ju bra.

Slutligen.. SER SÅ JÄVLA FRAM EMOT ATT KOMMA IFRÅN SOLOGREJEN OCH SE ARTISTER... GRUPPER!... NÄSTA ÅR!Idol - Förra veckan och inför FINAL!

Semifinal. Den sämsta veckofinalen? Idolerna fick överlag helt fel låtar att jobba på. FY JURYN!
Bäst under hela kvällen var tjejgruppen av utslagna Idolbrudar. De borde starta ett band! Skitsnygga ihop. Det lät hur jävla nice som helst! Girlpower á 2010-talet!

ROBIN
GLÄNSA: Lloyd – Dedication to my ex (Miss That)
Ingen "pussy" utan "loving". Bra det. Känns mer idol även om låten egentligen behöver "pussy". Nåväl. Detta kändes INTE som Robin. Han spelar en annan roll. Sången inget fel på men Robin är Robin. Fattar inte vad juryn ville ha fram av detta.


UTMANING: David Guetta & Chris Willis – Love is gone
Bättre, men låten gör inte Robin rättvisa. Han är inte club och han ska inte vara club energin till trots.


AMANDA
GLÄNSA: Björk – It's oh so quiet
Klockrent! Det bästa Fondell har gjort! Dock.. en liten.. fundering.. som inte jag stör mig på men som juryn brukar störa sig på men inte ens nämnde.. DETTA ÄR 100% MUSIKAL! Hon borde syssla med musikaler! Musik och teater!


UTMANING: P!nk - Raise your glass
Detta var inte bra. Kändes väldigt konstlat och inte en låt Amanda tog till sig alls. Kan nog ha varit det stelaste framträdande hon gjort i veckofinaler? Men bottennapp ger jag inte för hon behåller sin grej och det ska hon ha cred för. Lyckades dock inte alls.


MOA
GLÄNSA: Natalie Imbruglia – Torn
Hmm.. väldigt ansträngd sång. Lät illa. Och hon ser fortfarande ut som bambi på hal is.


UTMANING: The Calling – Wherever you will go
Ännu mer ansträngd sång. Inte rätt någonstans och jag blev att tänka på Jay förra året när han gjorde denna. Då var det bättre.


Rätt åkte. Tack. Hade blivit väldigt knepigt om hon kört sin egenskrivna låt som "Tittarnas val" och sedan eventuellt vunnit med vinnarlåten som då egentligen inte är en vinnarlåt för Moas del? Nej. Bra Sverige!

Så ikväll. Vad tror jag? Jag tror..

Robin:
Eget val: In My Head – Jason Derulo
Tror detta är ett smart val. Uptempo var ett krav. I och för sig nästan ny mark igen och att välja ny mark i en final är ju halvklurigt.. men han spinner vidare på Dedication To My Ex från förra veckan. Och detta är en bättre låt med mer glädje och energi och mindre fokus på det sexiga badboyaktiga som inte passar Robin. Tror det är ett klokt låtval!

Tittarnas val: Halo – Beyoncé
YES! YEEEES! Det blev rätt låt även om jag älskade fler han gjorde. Denna kommer jag GARANTERAT gråta till ikväll och det lär eventuellt troligen bli kvällens höjdpunkt! Tror denna knäcker vinnarlåten för han gör den så förbaskat bra! OOOM det är lika bra eller bättre än förra gången vill säga.

Amanda 
Eget val: Song 2 – Blur
Energiskt till max. Väldigt svårt att se detta framför mig men hon kan ju kuta runt som en duracell-zombie och vara så galen som bara hon kan vara. Tror det blir en bra show! Dock risky att den är så pass gammal.. möjligen.. en av mina favoritlåtar dock men jag är ju inte tonåring ;)

Tittarnas val: Made Of – Nause
QUÉ!? Ett av hennes absolut sämsta framträdanden?! Jag AVSKYDDE denna första gången jag hörde den.. trascha en bra låt. Nej. Fy folket!

Vinnarlåten då? Jag gillar båda versionerna, kanske Amandas snäppet bättre eftersom den inte är i klassisk Idolvinnaranda.. men who the fuck cares. Denna säsong har utvecklas till en one-MAN-show.. so sorry juryn.. det blir en kille som vinner det sista Idol. ROBIN KOMMER VINNA! Jag är inte lika säker som med Jay men jag är 80% säker.


RSS 2.0